Propozycja gołąbków ale w innej wersji niż tradycyjne.
Dla 6 osób
Średni
Składniki:
pół kilograma mięsa mielonego z szynki lub łopatki
2 woreczki ryżu
pół szklanki kaszy manny
pół szklanki bułki tartej
cztery duże pieczarki
kapusta pekińska
1 duża cebula
kilka liści laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
4 jajka
sól
pieprz
Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę, pieczarki i cebulę drobno pokroić. Dodać do tego ryż, bułkę tartą, kaszę manną, jajka mięso mielone oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować z tego gołąbki w formie kotletów. Delikatnie obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie, zalać wodą i gotować ok. 45 minut. Podawać z sosem pomidorowym.
Komentarze