Gołąbki inaczej

4 (1 ocen)

  • 60 min

Każdy kto choćby raz robił tradycyjne gołąbki wie ile czasu należy im poświęcić. I w tym tkwi największy problem poprostu czasami przychodzi ochota na gołąbki a czasu nie mamy zbyt wiele. Dlatego w takich sytuacjach stosuję ten przepis.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 gram mięsa z piersi z kurczaka i indyka
    1/4 części kapusty u mnie kapusta pekińska
    4 marchewki
    zioła: kminek, papryka słodka, ostra, czosnek, tymianek, pieprz ziołowy, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie
    1 mała cebulka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, kapustę drobno szatkuje. Mięso mielone mieszam z ziołami dodaje kapustę, 3/4 marchewki,czosnek.
    Formuje kuleczki, obsmażam na patelni z każdej strony.


  • 2. Na dużej patelni podsmażam drobno posiekaną cebulkę oraz marchewkę, smażymy chwile .
    Następnie dodaje przecier pomidorowy i doprawiam do smaku ziołami. wkładam kuleczki z mięsa do sosu i pod przykryciem duszę około 30 min na średnim ogniu.
    Podaję z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować