Zapraszam na bezglutenowe gofry ziemniaczano - tuńczykowe. Podane z sosem na bazie sera twarogowego z rzodkiewką. Polecam na obiad lub kolację.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Na gofry :
1 puszka tuńczyka w wodzie
20 dag ugotowanych ziemniaków
1 jajko
1 łyżka z dużym czubkiem mąki ryżowej
1 łyżka oleju do ciasta
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do gofrownicy
Na twarożek z rzodkiewką :
20 dag sera twarogowego
4 - 6 dużych rzodkiewek
sól do smaku
pieprz do smaku
Pozostałe składniki :
pomidorki koktajlowe
Gofry ziemniaczano - tuńczykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie myjemy rzodkiewki i pomidorki koktajlowe, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.
Ziemniaki rozgniatamy np. widelcem. Odsączonego tuńczyka przekładamy do miski i dodajemy resztę składników, mieszamy.
Gofrownice natłuszczamy i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Usmażone przekładamy na kratkę.
Do serka twarogowego dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy.
Gofry podajemy z przygotowanym serkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Komentarze