Gofry ziemniaczano - tuńczykowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bezglutenowe gofry ziemniaczano - tuńczykowe. Podane z sosem na bazie sera twarogowego z rzodkiewką. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na gofry :
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    20 dag ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    1 łyżka z dużym czubkiem mąki ryżowej
    1 łyżka oleju do ciasta
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do gofrownicy
    Na twarożek z rzodkiewką :
    20 dag sera twarogowego
    4 - 6 dużych rzodkiewek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Pozostałe składniki :
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko Ser

Gofry ziemniaczano - tuńczykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry ziemniaczano - tuńczykowe 1. Tuńczyka przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie myjemy rzodkiewki i pomidorki koktajlowe, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę.
    Ziemniaki rozgniatamy np. widelcem. Odsączonego tuńczyka przekładamy do miski i dodajemy resztę składników, mieszamy.
    Gofrownice natłuszczamy i rozgrzewamy, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Usmażone przekładamy na kratkę.
    Do serka twarogowego dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz sól i pieprz do smaku, mieszamy.
    Gofry podajemy z przygotowanym serkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować