Gofry z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę dodając szczyptę soli.
W osobnym naczyniu miksować pozostałe składniki, a następnie dodać pianę z białek delikatnie mieszając łyżką.
2.Rozgrzej gofrownicę. Jeśli masz zamiar piec gofry od razu po przygotowaniu ciasta to włącz ją już w czasie kiedy robisz ciasto na gofry.
Następnie pędzelkiem umoczonym w oleju przesmaruj gofrownicę.
3.Łyżką wykładaj porcje ciasta na gofrownicę.
Piec w gofrownicy wysmarowanej olejem na złoty kolor około 8 minut.
Porady
Gofry można posypać cukrem pudrem lub posmarować dowolnymi dżemami lub sosami.
Gofry po usmażeniu odkładamy na metalową kratkę aby również od spodu odparowały.
Chrupkość gofrów zależy również od dobrej jakości gofrownicy.
Komentarze