Glazura na tort Mirror Galaxy Cake

4.5 (194 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Międzygalaktycznie pyszny tort.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g czekolady (białej, mlecznej lub gorzkiej), posiekanej
    150 ml wody
    300 g cukru
    200 g mleka skondensowanego słodzonego
    20 g żelatyny w proszku
    barwnik spożywczy
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Glazura na tort mirror galaxy cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żelatynę w proszku zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia.
    2. W garnuszku umieścić cukier i wodę. Podgrzać do rozpuszczenia się cukru.
    3. Dodać mleko skondensowane słodzone i podgrzać.
    4. Zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę.
    5. Wymieszać, do rozpuszczenia się żelatyny i czekolady i zmiksować blenderem do gładkości.
    6. Przetrzeć przez drobne sitko, by pozbyć się pęcherzyków powietrza.
    7. Dodać barwnik.
    8. Odstawić do wystudzenia do temperatury 30 - 35ºC .
    9. Podzielić na tyle części, ile chcemy uzyskać kolorów i polać nimi przygotowany tort.

Porady

Można ją też przelać do miseczki i przykryć, schłodzić w lodówce aby użyć kolejnego dnia. Przed wylaniem na deser podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali (ale nie można jej gotować) do uzyskania temperatury 35ºC.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Glazura

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować