Tort ptasie mleczko- galaxy cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
1. Białka oddzielić od żółtek.
2. Białka ubić na sztywno.
3. Dodać cukier ciągle ubijając na gładką masę.
4. Dodać żółtka i jeszcze raz ubić.
5. Mąkę tortową, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sito i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
2. Pieczenie:
1. Piec ok. 30-40 min w 180 st.C do suchego patyczka.
Masa:
1. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu.
2. Mleko zmiksować, aż podwoi swoją objętość , dosypać cukier i miksować.
3. Do tężejącej galaretki stopniowo wlewać mleko miksując.
4. Od razu wylać na ciasto.
Porady
Przepis na glazurę galaxy cake w osobnym przepisie.
Komentarze