Gęsta zupa gulaszowa z suszonymi borowikami

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Aromatyczna i treściwa zupa, całkowicie wystarczy za cały obiad

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg łopatki
    1 duża czerwona papryka
    2 garści suszonych borowików
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, papryka ostra
    maggi
    1/2 szklanki makaronu risoniMięso pokroić na niewielkie kawałki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa gulaszowa

Gęsta zupa gulaszowa z suszonymi borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na niewielkie kawałki, przesmażyć na odrobinie oleju, przełożyć do garnka.
    Na tym samym tłuszczu przesmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie paski papryki, dodać do mięsa.
    Borowiki wcześniej namoczyć, a następnie dodać do gotującej się zupy.
    Teraz dodać wszystkie przyprawy i przeciśnięty czosnek.
    Gotować do miękkości mięsa, to ok. 1 godziny.
    Przed końcem doprawić koncentratem pomidorowym, maggi i wsypać makaron.
    Smacznego zajadania :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gulaszowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować