Galaretka z szynką i jajkami

0 (0 ocen)

Galareta bardzo ładnie się prezentuje, jest smaczna i delikatna w smaku. Możemy przyrządzić ją na różne uroczystości rodzinne lub święta.

Składniki:

  • 1 litr chudego rosołu
    300 gram szynki
    4 jajka ugotowane na twardo
    2 marchewki z rosołu
    Mała puszka groszku zielonego
    Mała puszka kukurydzy konserwowej
    Pół pęczka natki pietruszki
    10 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Galaretka z szynką i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy na kilka minut żeby napęczniałą. Rosół zagotowujemy, zdejmujemy z ognia. Dodajemy napęczniałą żelatynę, odstawiamy do ostudzenia.
    Obrane jajka kroimy na połowę, układamy na dnie formy sylikonowej do pieczenia babki. Szynkę i ugotowane marchewki kroimy w kostkę, kukurydzę z groszkiem odcedzamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, układamy w formie na jajkach, zalewamy tężejącym rosołem . Wstawiamy do lodówki do całkowitego ostudzenia, stężała galaretę wyjmujemy, układamy na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Kukurydza Marchewka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować