Galaretka z brokułami

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna, ciekawa, efektowna i łatwa do zrobienia.

Składniki:

  • ● 1/2 kg szynki konserwowej w plastrach
    ● brokuł
    ● kalafior
    ● 8 marchewek
    ● 50 g żelatyny
    ● 2 kostki rosołowe
    ● cebula
    ● seler
    ● 1,3 l wody
    ● 8 ugotowanych na twardo jajek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy marchewki, seler
    i przypieczoną cebulę, dodajemy
    kostki. Różyczki kalafiora
    i brokuła gotujemy. Marchew
    kroimy na plasterki
    i wykładamy dno i boki dwóch
    keksówek. Ciasno układamy
    ćwiartki jajek, brokuły, kalafiora
    i ruloniki szynki.
  • 2. Wywar przecedzamy, podgrzewamy,
    dodajemy rozpuszczoną
    w gorącej wodzie
    żelatynę. Wlewamy do keksówek
    i wstawiamy do lodówki.
    Przed wyjęciem dania z foremki
    wkładamy ją na chwilę
    do ciepłej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować