Francuskie paszteciki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego, w sam raz dla zapracowanych. Świetnie smakują z czerwonym barszczem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • ciasto francuskie - 2 szt.
    masło - 1 łyżka
    suszone podgrzybki - 10 dag
    pieczarki - 100 g
    sól, pieprz
    jajko - 1 szt. 
    sezam i czarnuszka do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki

Francuskie paszteciki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone podgrzybki namaczamy w wodzie. Osączamy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i siekamy.
  • 2. Na rozgrzanym maśle smażymy pieczarki i podgrzybki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
  • 3. Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego dowolne kształty. Brzeg jednego kształtu smarujemy rozkłóconym jajkiem z odrobiną soli. Nakładamy porcję farszu, przykrywamy drugim kształtem i dokładnie zlepiamy brzegi.
  • 4. Każdy pasztecik smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i czarnuszką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Pieczemy ok. 15 minut. Studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować