Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby suszone płuczemy i namaczamy w wodzie na noc. Rano gotujemy do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczyły. Odcedzamy.
2.Kapustę kiszoną gotujemy w wodzie do miękkości. Odcedzamy.
3.Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na oleju rzepakowym razem z obraną i poszatkowaną cebulą.
4.Grzyby obgotowane, przesmażone pieczarki z cebulą i ugotowaną kapustę kiszoną łączymy razem i mieszamy. Mielimy w maszynce do mięsa. Następnie doprawiamy solą i pierzem, dodajemy odpowiednio bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy masę na farsz. Masa ma być zwarta.
5.Ciasto francuskie rozkładamy na stole. Każdy arkusz kroimy na 12 kwadratów. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy farsz
6.i delikatnie zlepiamy na kształt prostokątów, używając na brzegach łączonego ciasta widelca.
7.Jako rozkłócamy/roztrzepujemy i smarujemy nim nasze paszteciki.
Komentarze