Francuskie koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie ma ogrom możliwości i zawsze ma wzięcie na moich imprezach. Takie przekąski są szybkie w przygotowaniu i efektownie się prezentują. Tym razem przygotowałam koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami. Będą smaczne i na ciepło i na zimno. Polecam spróbować przy najbliższej okazji :-)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    ok. 250 g mrożonych liści szpinaku
    ok. 100 g sera feta
    ok. 50 g sera pleśniowego
    2-3 ząbki czosnku
    10 orzechów włoskich (rozdrobnić na mniejsze kawałki)
    sól i pieprz do smaku
    masło klarowane do smażenia
    1 jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Francuskie koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie koszyczki ze szpinakiem, fetą i orzechami 1. Na gorący tłuszcz wrzucić szpinak, chwilę smażyć aż się rozmrozi. Dodać pokruszoną fetę i ser pleśniowy, przeciśnięty czosnek i kawałki orzechów, wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wystudzić.

    Ciasto podzielić na 24 kawałki (najlepiej zrobić to okrągłym nożem do pizzy), przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kawałki nałożyć farsz i rogi założyć do środka. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szpinak Orzechy włoskie Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować