FRANCUSKIE CYGARA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

4.49 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

szybka przekąska

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego,
    250 g mrożonego szpinaku,
    200 g sera feta,
    kilka suszonych pomidorów,
    jajko,
    czarnuszka,
    2 łyżki masła,
    2 ząbki czosnku,
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuskie cygara ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, dodajemy szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż woda odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Fetę kroimy w kostkę, mieszamy ze szpinakiem. Pomidory kroimy w paski. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o bokach 8 cm. Na środku układamy farsz,pomidora, rozpłaszczamy, zwijamy w rulonik i tak z pozostałymi składnikami. Układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czarnuszka Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować