Francuskie babeczki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciast francuskiego szklanką powykrawać kółka. W co drugim kółku dodatkowo kieliszkiem wykroić mniejsze kółko. Na pełne kółko nałożyć kółko z dziurką wyciętą. W środku nakłuć widelcem. Jajko rozbełtać i posmarować nim wierzch kółek. Posypać boki sezamem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 10-15 minut w 180 st C. Po wyjęciu z piekarnika widelcem wdusić środki (jeżeli również wyrosły). Odstawić do wystudzenia.
PASTA JAJECZNA
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Obrane jajka razem z ogórkami konserwowymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sól do smaku oraz musztardę i majonez. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Powstałą pastą nadziewać wcześniej upieczone babeczki z ciasta francuskiego.
Komentarze