Francuskie babeczki z pastą jajeczną

4.49 (147 ocen)

bardzo smaczne, na jeden kęs, idealne na przyjęcie

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
    1 łyżka sezamu

    PASTA JAJECZNA

    4 jajka
    3 ogórki konserwowe
    sól do smaku
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżeczki majonezu
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Francuskie babeczki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciast francuskiego szklanką powykrawać kółka. W co drugim kółku dodatkowo kieliszkiem wykroić mniejsze kółko. Na pełne kółko nałożyć kółko z dziurką wyciętą. W środku nakłuć widelcem. Jajko rozbełtać i posmarować nim wierzch kółek. Posypać boki sezamem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 10-15 minut w 180 st C. Po wyjęciu z piekarnika widelcem wdusić środki (jeżeli również wyrosły). Odstawić do wystudzenia.

    PASTA JAJECZNA

    Jajka ugotować na twardo. Obrać. Obrane jajka razem z ogórkami konserwowymi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sól do smaku oraz musztardę i majonez. Wszystko razem dobrze wymieszać.
    Powstałą pastą nadziewać wcześniej upieczone babeczki z ciasta francuskiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować