Fit jabłecznik włoski

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Popularne ciasto w odchudzonej wersji

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g mąki
    100 g jogurtu naturalnego
    100 ml mleka
    3 jajka
    2 duże jabłka, ok. 350 g obraniu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 łyżek słodzidła u mnie erytrol
    4 łyżki oleju
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z jabłkami

Fit jabłecznik włoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić na puszystą masę ze słodzidłem. Dodać resztę składników, zmiksować do połączenia. Jabłka pokroić i wymieszać ciastem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Wierzch można posypać cukrem pudrem lub pudrem z erytrolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt naturalny Mleko Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować