1.Biszkopt: Białka jaj ubić na sztywno ze słodzidłem, zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i odżywką białkową. Wylać na tortownicę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 36 minut (do suchego patyczka). Wystudzić i przekroić na dwa krążki.
1/4 szklanki mleka odlać i wsypać żelatynę, kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Z reszty mleka przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (zamiast cukru słodzik). Ugotowany budyń wymieszać z ciepłą żelatyną i odstawić do schłodzenia (wierzch przykryć folią spożywczą, nie utworzy się kożuch).
Wystudzony budyń zmiksować ze skryami i pastą waniliową. Owoce obrać i pokroić w kostkę.
Biszkopt nasączyć, rozsmarować połowę kremu, ułożyć i lekko docisnąć owoce, przykryć drugim krążkiem biszkopta, rozsmarować resztę kremu, na wierzchu ułożyć owoce. Całość zalać tężejącą galaretką. Ostawić, najlepiej na cała nic do lodówki. Smacznego :)
Porady
1 z 8 porcji ma 231 kcal
węglowodany 32,5 g
tłuszcze 3,7 g
białko 16 g
Komentarze