Fioletowa panna cotta

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie dość że piękny, niespotykany kolor to i w smaku cudoowna.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA:

    10 dag jagód
    6 dag cukru
    sok z cytryny
    330 ml śmietany 30%
    100 ml mleka
    3 łyżeczki żelatyny

    PONADTO:

    1 szkl śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    20 dag borówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Fioletowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żetatynę zalać zimną wodą/ ok 1/4 szkl/napęcznieć, następnie podgrzać i rozpuścić w kąpieli wodnej.
  • 2. Jagody zagotowaćz cukrem i sokiem z cytryny, zblendować, przetrzeć przez sitko.
  • 3. Mleko i śmietanę zagotować, dodać przetarte jagody i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, pozostawić do wystudzenia.
  • 4. Przelać do pojemniczków na deserki do 3/4 wysokości , schłodzić.
  • 5. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno . Wyłożyć za pomocą szprycki na stężały deserek.
  • 6. Udekorować borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować