PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ciasto Rafello bez pieczeniahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/29/2691ffbfeb20e294c37e7048b6104a6464392e8f.jpeg31204160http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-rafello-bez-pieczenia-na-mniejsza-blaszke
• 500 g kakaowych herbatników z ząbkami
• 50 g kokosu
Na masę budyniową:
• Litr mleka 32%
• 2 żółtka
• 3 łyżki mąki pszennej
• 3 łyżki mąki ziemniaczanej
• 2,5 łyżki cukru
• Cukier waniliowy 16 g
• 200 g miękkiego masła
• 150 g wiórków kokosowych
• Kieliszek likieru kokosowego
Sposób przygotowania przepisu:
ciasto Rafello bez pieczenia
1.
Masa budyniowa:
Odlać 1,5 szklanki mleka i wymieszać go z oba mąkami, cukrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami.
Resztę mleka zagotować, wlać do niego mieszankę mleka, mąki i żółtek i dokładnie wymieszać.
Po zagotowaniu powstały budyń odstawić do ostygnięcia.
Miękkie masło utrzeć, pod koniec ucierania dodawać do niego stopniowo chłodny budyń, wlać likier kokosowy i połączyć z wiórkami kokosowymi.
W blaszce ułożyć warstwę herbatników, na to krem kokosowy i tak aż powstaną nam cztery warstwy ciasta. Wierzch posypać kokosem i wstawić ciasto do lodówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze