Filety z kurczaka nadziewane serem żółtym

4.5 (146 ocen)

  • 10 min

Uwielbiam ser żółty w każdej postaci a w połączeniu z kurczakiem smakuje nieziemsko.

  • 10 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    3 plastry sera żółtego
    surowe jajko
    szklanka bułki tartej
    szklanka mąki
    pieprz
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka nadziewane serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w cienkie plastry.
  • 2. Mięso rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Na każdym plastrze ułożyć ser żółty. Na ser drugi plaster mięsa. Można spiąć wykałaczkami żeby mięso nie rozpadło się podczas smażenia.
  • 3. Jajko rozbić na talerzu, przyprawić pieprzem. Na drugim talerzu przygotować mąkę, a na kolejnym bułkę tartą.
  • 4. Mięso obtaczać najpierw w mące potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nadziewane filety z kurczaka

To może cię zainteresować