Filety drobiowe z serem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa. Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
2.Kurki umyć, osączyć, większe pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić.
3.Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor. Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę. Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki
4.przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera. Tak postąpić z resztą kotletów.
5.Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze