Filety drobiowe z serem i kurkami

0 (0 ocen)

Pyszne flety drobiowe z serem i kurkami

Składniki:

  • 2 szt filety z kurczaka podwójne,
    400 g kurki leśne,
    4 plastry ser zółty,
    1 szt cebula,
    sól i pieprz,
    2 szt jajka,
    2 łyżki mąka,
    bułka tarta,
    tłuszcz do smażenia,
    2 łyżki koperek świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety drobiowe z serem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa. Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Kurki umyć, osączyć, większe pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić.
  • Filety drobiowe z serem i kurkami 3. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor. Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę. Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki
  • Filety drobiowe z serem i kurkami 4. przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera. Tak postąpić z resztą kotletów.
  • 5. Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować