FASZEROWANE FILETY PAPRYKĄ I SEREM FETA

4.49 (153 ocen)

Tym razem feta przy kolegowała się do papryki a nie szpinaku. Myślę, że połączenia tych dwóch składników stanowi jedność. Nigdy tak nie jadłam i szczerze jestem pozytywnie zaskoczona.

Składniki:

  • filet drobiowy 2 szt.
    papryka czerwona 1 szt.
    ser feta 4 plastry
    papryka słodka mielona 1 łyżka
    sól 1 łyżeczka
    pieprz 1 szczypta
    szczypiorek do posypania
    oliwa 1 łyżeczka do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane filety papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wniht2 1. Filety umyć i osuszyć. Na środku naciąć, ale nie do końca (tak by nie powstała dziura) oraz od środka po bokach. Posypać solą i papryką.
  • image-15ab7sf 2. Paprykę umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę.
    Nafaszerować filety. Oprószyć pieprzem.
  • image-0ui7bte 3. Ser feta pokruszyć lub pokroić w drobniutką kostkę.
    Umieścić na papryce, po równo na obu filetach. Posypać szczypiorkiem.
    Każdy filet wysmarować pędzelkiem z oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20-25 min. Jeżeli zacznie się przypiekać, zmniejszyć temperaturę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

image-0v1x0u2

To może cię zainteresować