Tym razem feta przy kolegowała się do papryki a nie szpinaku. Myślę, że połączenia tych dwóch składników stanowi jedność. Nigdy tak nie jadłam i szczerze jestem pozytywnie zaskoczona.
Faszerowane filety papryką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć i osuszyć. Na środku naciąć, ale nie do końca (tak by nie powstała dziura) oraz od środka po bokach. Posypać solą i papryką.
2.Paprykę umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę.
Nafaszerować filety. Oprószyć pieprzem.
3.Ser feta pokruszyć lub pokroić w drobniutką kostkę.
Umieścić na papryce, po równo na obu filetach. Posypać szczypiorkiem.
Każdy filet wysmarować pędzelkiem z oliwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20-25 min. Jeżeli zacznie się przypiekać, zmniejszyć temperaturę.
Komentarze