Filety drobiowe z marchewką

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Świetne na obiad lub ciepłą kolację.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    4 duże marchewki
    mały słoik majonezu
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smarowania formy
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety drobiowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Mięso wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i smarujemy grubą warstwą majonezu. Następnie przykrywamy marchewką. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować