Nadziewane filety drobiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są nie tylko smaczne, ale także na każdą kieszeń.

Składniki:

  • ● 2 pojedyncze filety z kurczaka
    ● 6 plastrów żółtego wędzonego sera
    ● 1/4 żółtej papryki
    ● kilka gałązek bazylii
    ● przyprawa do gyrosa
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane filety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i bazylię myjemy
    i osuszamy. Listki bazylii obrywamy
    i siekamy. Paprykę kroimy
    w paski.
  • 2. Filety myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem. Nacinamy
    w poprzek tak, aby ich
    nie przekroić. Oprószamy solą
    i pieprzem. Między warstwy
    mięsa wkładamy po 3 plastry
    sera i kilka pasków papryki. Posypujemy bazylią. Oprószamy
    solą, pieprzem i przyprawą
    do gyrosa. Spinamy wykałaczkami
    lub obwiązujemy nicią.
  • 3. Mięso podsmażamy na
    mocno rozgrzanym oleju na
    złoty kolor. Podlewamy odrobiną
    wody, przykrywamy i dusimy
    ok. 25 minut na małym
    ogniu (ewentualnie uzupełniamy
    wodę). Podajemy pokrojone
    w grube plastry.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Podajemy z ziemniaczanym purée posypanym posiekaną natką pietruszki i z sałatką z pomidorów. ● Zamiast przekrawać, w filetach można naciąć głębokie kieszenie i do nich włożyć ser, paprykę i bazylię.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować