Filet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce

5 (178 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażone filety z kurczaka lubimy prawie wszyscy, a ten zrobiony jest na kształt faworka i ma, chrupiącą skorupkę. Jest doskonały na obiad do frytek lub ziemniaków, ale także jako przystawka na zimno, podany z ulubionym sosem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    2 łyżki przyprawy do mięs
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki sezamu białego
    olej do smażenia
    ręcznik papierowy do osaczenia z tłuszczu
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet z piersi kurczaka w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Filety myję, osuszam i kroję w plasterki, lekko rozbijam tłuczkiem, posypuję przyprawą. Każdy plasterek mięsa kroję na środku i przewijam jak faworka. Panieruje w mące, jajku i zmieszanej bułce z sezamem. Smażę na rumiano, na oleju.
  • jk 2. Usmażone mięso osączam z nadmiaru tłuszczu, na ręczniku papierowym.

Porady

Tak przygotowane mięso podaje z ulubionym sosem i warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować