Filet z kurczaka w sosie koperkowym i ryżem

4.5 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na fileta z kurczaka podawany z ryżem i fasolką szparagową zaledwie w 30 min.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka podwójny
    1 łyżka mąki pszennej
    śmietana 18% 200 ml
    1 szklanka wody lub bulionu
    cebula
    2 ząbki czosnku
    koperek
    olej
    sól i pieprz
    ryż
    fasolka szparagowa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w sosie koperkowym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na na kawałki, doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, zdjąć z patelni i położyć na talerzu, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Dodać mięso, dolać szklankę wody lub bulionu i dusić ok. 20 min. Pod koniec wlać śmietanę zaprawioną kilkoma łyżkami sosu z mięsa i pokrojony koperek. Dusić jeszcze ok.5 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    2. Ryż ugotować wg przepisu.

    3. Fasolkę szparagową umyć, odkroić końcówki, włożyć do garnka, wlać wodę i posolić, Gotować do miękkości.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Koper Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować