Ciasto daje nam wiele możliwości zmieniania składników, co za tym idzie smaku:). Dodałam do jednego z nich por - dla mnie rewelacja!
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
- filety z piersi kurczaka bez skóry: 3 sztuki
- Jajko (wychodzi jedno jajo na jeden filet): 3 sztuki
- mąka pszenna (jedna łyżka na jedno jajko): 3 łyżki
- por(mała) (tylko biała część): 1 sztuka
- vegeta do smaku: 1 łyżeczka
- olej: 5 łyżek
- sól,pieprz do smaku (doprawiamy filety): 1 szczypta
Filet z kurczaka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą pieprzem
2.Ciasto: jajka mieszamy z mąką i vegetą, jeśli mamy ochotę dodajemy por pokrojony w półplasterki,ewentualnie inne składniki (próbowałam z pietruszką i szczypiorkiem i wyszło smaczne)
3.zanurzamy filety w cieście i smażymy na małym ogniu około 8 minut z każdej strony
Komentarze