Filet z kurczaka w cieście francuskim

5 (186 ocen)

  • 50 min

Doskonała odmiana tradycyjnego kotleta drobiowego.

  • 50 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    Opakowanie ciasta francuskiego
    30 dag pieczarek
    Przyprawy: sól, pieprz, czosnek
    1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Filet z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet pokroić na plastry, posypać solą, pieprzem i czosnkiem. Pozostawić na chwilę. Pieczarki wyczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć. Ciasto francuskie pokroić na 4 części. Na każdą część kłaść filet oraz odrobinę pieczarek i zawijać (jak gołąbki), następnie ponacinać. Górę ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Filet z kurczaka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować