Filet kurczaka w sosie serowo śmietanowym ze świeżym koperkiem podany z kaszą gryczaną

5 (156 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczny , pozywny a zarazem zdrowy i delikatny w smaku obiad-polecam!

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 torebka kaszy gryczanej
    1 podwójny filet z kurczaka
    1 cebula
    1 \2 kostki serka topionego smieankowego
    4-5 ziarenek ziela angielskiego

    4-5 ziarenek pieprzu
    po szczypcie rozmarynu i tymianku
    sól
    mały peczek swiezego koperku
    mąka do obtoczenia miesa
    olej do smażenia
    2 łyzki śmietany do zabielenia sosu
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet kurczaka w sosie serowo śmietanowym ze świeżym koperkiem podany z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kasze gryczana, ugotowac w wodzie, worek wyjac ze wody, odstawić do przestudzenia.
    2. Fileta pokroić na średnie plasterki, posolić obtoczyć w mące.
    Cebule pokroić w plasterki podsmażyć na oleju, dodać mięso, i obsmazyc je z obu stron na silym ogniu
    3..Mieso zalac 2 szklankami goracej wody, dodać przyprawy i posolić do smaku.
    Dusić pod przykryciem przez 30 minut
    Na koniec duszenia dodac serek topiony posiekany koperek a po chwili wlac zahartowana smietanke ,Zagotowac.
    Podawać z kaszą i surówką np z merchewki, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować