Filet Królowa papryk

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filet z kurczaka z papryką, najlepszy pomysł na danie w takiej odsłonie, będzie hitem na Twoim stole. Aby danie z drobiu nie zrobiło się nudne, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony, tradycyjnie usmażonej piersi kurczaka. Posiłek przygotujesz w zaledwie kilka minut.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filety z kurczaka
    • 1 cebula
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 10 dag sera mozzarella
    • Sól
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet królowa papryk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
  • farsz 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.
  • farsz 3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • danie 4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować