Fileciki z czerwoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki z delikatnego mięsa z kurczaka, faszerowane kapustą czerwona, otulone aromatycznym boczkiem, który sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Dasz się skusić?

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 200 g boczku wędzonego paski
    • 1/3 główki kapusty czerwonej
    • 1 marchew
    • 10 dag sera żółtego
    • 3 ogórki konserwowe
    • 1 jajko
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Fileciki z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, solę.
    2. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, ogórki kroję w drobną kostkę, ser żółty ścieram na tarce. Warzywa z serem przekładam do miski wbijam jajko, doprawiam pieprzem oraz solą i mieszam.
  • farsz 2. 3. Na każdy kawałek mięsa nakładam warzywa z serem i zwijam w roladki.
  • roladki 3. 4. Mięso owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniki 30 minut w 180°C.
  • roladki 4. 5. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Czerwona kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować