Filecik w pysznej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Czasami trzeba urozmaicić dania obiadowe, proponuję fileciki z kurczaka w nietypowej ziemniaczanej panierce.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 filety podwójne z kurczaka
    • ½ brokuł
    • 1 kulka mozzarelli
    • 2 jajka
    • 4 duże ziemniaki
    • Mąka do panierki
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filecik w pysznej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na duże kawałki i robimy w nich otwór tzw. kieszonki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • farsz 2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
    W kieszonce w każdy kawałku mięsa umieszczamy plasterek sera oraz po dwie małe różyczki brokuł.
  • panierka 3. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Mięso panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w ziemniakach
  • kotlety 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 5. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować