Faworki

0 (0 ocen)

niezastąpione w okresie karnawału

Składniki:

  • 25 dag mąki
    2 dag cukru pudru
    3 dag masła
    2 jajka
    1/4 szklanki śmietany 18 %
    szczypta soli
    1 łyżka octu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0thocnp 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło,cukier puder,jajka,śmietanę,sól i ocet.
    Połącz składniki i wyrób ciasto.
  • image-1pe9lc5 2. Ciasto zawiń w folię spożywczą i przełóż do lodówki na ok. 1 godzinę
  • image-0ns9si0 3. Ciasto rozwałkuj na cienki placek i pokrój w paseczki
  • image-18tuoax 4. Na każdym paseczku zrób nieduże nacięcie,przez które przełóż jeden koniec ciasta.
    Faworki smaż w dobrze nagrzanym oleju.
    Gotowe faworki posypałam cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować