Faworki

4.5 (146 ocen)

Kruche faworki z zeszytu babci Jadzi - Moje ulubione

Składniki:

  • 6 żółtek
    2 szkl mąki
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka cukru
    1 kieliszek rumu 25 ml
    1 łyżka śmietany
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagnieść jak na pierogi, musi być pulchne. Wybijać wałkiem.

    Wałkować i wycinać faworki. Smażyć na gorącym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować