Faszerowany złocisty kurczak Małej Węglareczki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Trudny

Danie, które cieszy oko, żołądek i podniebienie. Choć jego przygotowanie jest czasochłonne, widok min gości kiedy wnoszę jeszcze parujący na stół jest nie do przecenienia.

  • Dla 6 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - 1 duży kurczak: 1 kilogram
    - ryż w woreczku: 1 opakowanie
    - grzyby -kurki: 30 dekagramów
    - cebula biała duża: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - ketchup pikantny: 4 łyżki
    - pieprz, papryka, rozmaryn, estargon: 2 łyżeczki
    - masło-kostka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowany złocisty kurczak małej węglareczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawionego i odfiletowywanego kurczaka odwracamy i (masą napełniamy wnętrze). Masa winna się składać z : ugotowanego wg przepisu na opakowaniu ryżu, zesmażonych na maśle kurek, cebul, mieszanki przypraw, ketchupu oraz bułki tartej). Kurczaka wkładamy do brytfanki oraz smarujemy sklarowanym masłem i pozostałą ilością przypraw. Podlewamy masłem w czasie pieczenia co 20 minut. Na sam koniec dodajemy estragon ewentualnie czosnek. Kurczaka przecinamy na pól (od grzbietu) a następnie porcjujemy na kawałki (połówkę dzielimy na mniejsze części) doskonały na ciepło(trudniej się kroi) jak również na zimno jako dodatek do chleba. Idealny na poprawę humoru
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować