Faszerowane pieczarki

5 (6 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Pieczarki wypełnione po brzegi pastą jajeczną, wzbogacone cebulką, natką pietruszki i szczypiorkiem, a wszystko w chrupiącej panierce.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 g dużych pieczarek
    4 jaja ugotowane na twardo
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 cebula
    1 jajo
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    1 jajo
    bułka tarta
    olej
    4 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, usmażyć na maśle na rumiano.
    Pieczarki umyć, wydrążyć środki, nózki pokroić w kostkę. Podsmażyć na masełku.
    Starte jajka wymieszać z cebulką, dodać podsmażone nóżki pieczarek. Dodać majonez, bułkę tartą, surowe jajko, posiekaną pietruszkę, szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać.
    Masą jajeczną faszerować pieczarki, panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować