Faszerowane pieczarki

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na przyjęciu z okazji 35. rocznicy ślubu podałam między innymi i tę przystawkę. Gościom bardzo smakowała.

Składniki:

  • ● 1 kg małych pieczarek
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 2 jajka
    ● 1 cebula
    ● bułka tarta
    ● mąka
    ● olej
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy,
    łyżką usuwamy trzonki i trochę
    miąższu. Kroimy je
    w kostkę, smażymy na rozgrzanym
    oleju. Cebulę obieramy,
    siekamy i dodajemy do
    pieczarek. Dusimy, aż sok odparuje,
    i studzimy. Następnie
    do farszu dodajemy jajko, posiekaną
    natkę pietruszki i bułkę
    tartą (tyle, by farsz się nie
    rozpadał). Solimy do smaku.
  • 2. Do kapeluszy nakładamy
    farsz, obtaczamy najpierw
    w mące, a następnie w roztrzepanym
    jajku i bułce tartej.
    Smażymy na małym ogniu
    z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować