Pieczone pieczarki faszerowane

4.45 (185 ocen)

  • 40 min

Doskonały pomysł na przekąskę na np. rodzinne przyjęcie.

  • 40 min

Składniki:

  • -8 dużych pieczarek
    -pęczek natki pietruszki
    -cebula
    -3 plasterki szynki
    -3 plasterki sera
    -jajko
    -łyżeczka masła
    -łyżka bułki tartej
    -sól, pieprz
    -olej do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.45 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do pieczonych pieczarek 1. Pieczarki myjemy, wyjmujemy z nich nóżki, solimy w środku i odstawiamy na bok. Nóżki pieczarek, cebulę i szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy sól i pieprz.
  • nafaszerowane pieczarki 2. Podsmażony farsz wykładamy do miski, chwilę studzimy i dodajemy ser pokrojony w kostkę, pokrojoną natkę pietruszki, łyżkę bułki i jajko. Mieszamy i wkładamy farsz do pieczarek.
  • upieczone pieczarki 3. Pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować