Pieczarki faszerowane

  • wyświetlono: 1646 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

lenian
  • 30min

Składniki

250 g mięsa mielonego
20 szt. pieczarek
1 jajko
pół cebuli
camembert 60 g
kilka liści bazylii
2 łyżeczki garam masala
1 łyżeczka siemienia lnianego
sól, pieprz, oliwa, masło
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki faszerowane

  • składniki1. Cebulę obieramy i drobno siekamy, dodajemy do miski z mięsem. Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Większość ogonków również siekamy i dodajemy do mięsa razem z jajkiem, posiekaną bazylią i garam masala, siemię lniane, sól i pieprz.
    Wszystko to dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Camembert kroimy na tyle części ile mamy kapeluszy pieczarek i układamy go w nich, następnie przykrywamy go farszem mięsnym.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę i łyżkę masła. Kapelusze z mięsem obtaczamy w bułce tartej od strony mięsa i układamy na patelni od strony pieczarki. Smażymy na średnim ogniu 3 minuty i przekręcamy na drugą stronę. Smażymy do zrumienienia mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawki

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczarki faszerowane

Smaczna przekąska zarówno na ciepło...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: zandero99

Faszerowane pieczarki

Mała, ciepła przekąska, idealna...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: kml

Faszerowane pieczarki

Prosta i szybka w przygotowaniu...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: klaudia0318

Pieczarki faszerowane

Pyszna przekąska :)

Pieczarki z serkiem topionym

Dodane przez: Titka1987

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Ciekawy smak pieczarek połączonych...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: RedakcjaPP

Faszerowane pieczarki

Do mięs podaję nie tylko surówki....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.