Faszerowane łososiem

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Rodzina lubi, gdy potrawy wyglądają apetycznie i kolorowo.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 ugotowane w mundurkach duże ziemniaki
    puszka (11 dag) filetów z łososia w oleju
    2 łyżeczki pesto
    gałązka natki pietruszki
    3 pory (jasne części)
    2 dag startego parmezanu
    oliwa
    kilka pomidorów koktajlowych
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Ziemniaki przekrawamy wzdłuż na 1/4 wysokości. Wydrążamy, zostawiając 0,5-cm ścianki.
  • 2. Do każdego ziemniaka wkładamy po kawałku rozdrobnionego łososia, po ½ łyżeczki pesto i skrapiamy
    olejem z puszki. Posypujemy natką i połową parmezanu. Pieczemy 20 minut w 180 °C.
  • 3. Pomidory myjemy i osuszamy. Pory myjemy i kroimy w kawałki. Chwilę smażymy na rozgrzanej oliwie z masłem, mieszając. Posypujemy resztą parmezanu. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pomidory, chwilę smażymy. Podajemy z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ziemniaki

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować