Fasolkowe spaghetti z sosem bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso mielone.
2. Dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Smaż razem 5 minut. Następnie dodaj pomidory w puszce, ketchup i koncentrat, wymieszaj.
3. Duś całość na wolnym ogniu pod przykryciem około 25 minut (do miękkości marchewki). W tym czasie większość płynu powinna się zredukować, sos powinien stać się gęsty i kremowy. Dodaj słodką i ostrą paprykę oraz oregano, dopraw danie do smaku.
4.Obraną fasolę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź ją i wyłóż na talerze (powinna być ciepła). Fasolkowy makaron polej przygotowanym sosem. Możesz danie posypać startym parmezanem.
Życzę smacznego!
Komentarze