Fasolka w śmietanie

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moim ulubionym zajęciem jest gotowanie. Często też majsterkuję.

Składniki:

  • 80 dag młodej fasolki szparagowej bez łyka
    sól, cukier
    łyżeczka masła
    mała gałązka cząbru
    łyżeczka mąki
    3 łyżki mleka
    1/2 szkl. śmietanki 12-proc.
    sok z 1 cytryny
    posiekany koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy i kroimy w niewielkie kawałki. Wkładamy do małej ilości wrzącej wody. Dodajemy masło, sól, cukier i sok z cytryny. Zagotowujemy.
    Wkładamy cząber. Gotujemy ok. 20 minut.
  • 2. Fasolkę zagęszczamy mąką rozprowadzoną w zimnym mleku, zagotowujemy. Wyjmujemy cząber. Doprawiamy. Zdejmujemy z ognia.
  • 3. Śmietankę lekko spieniamy. Mieszamy z fasolką. Posypujemy koperkiem.
    W razie potrzeby ponownie doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować