FASOLKA SZPARAGOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-OGÓRKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

POLECAM SPRÓBOWAĆ WSZYSTKIM, KTÓRZY KOCHAJĄ FASOLKĘ SZPARAGOWĄ. PYSZNA - INNA, NIŻ TRADYCYJNA. :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    30 dag fasolki szparagowej,
    10 łyżeczek jogurtu naturalnego lub śmietany,
    5 łyżeczek majonezu,
    4 średnie ząbki czosnku,
    1/2 pęczka koperku,
    średniej wielkości ogórek kiszony w ostrej zalewie,
    majeranek,
    oregano,
    bazylia,
    sól,
    papryka ostra.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fasolka szparagowa z sosem czosnkowo-ogórkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotuję w osolonej wodzie do miękkości tj. około 30 minut.
    W międzyczasie przygotowuję sos: koperek, czosnek i ogórka bardzo drobno siekam. Dokładnie łączę z jogurtem i majonezem. Całość doprawiam do smaku, odstawiam do lodówki.
    Fasolkę odcedzam, polewam wcześniej przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować