Fasolka szparagowa w serowej otoczce

0 (0 ocen)

  • 25 min

Uwielbione danie mojego męża. W lato gości u nas bardzo często w tej postaci.

  • 25 min

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej żółtej
    1/3 szk. bułki tartej
    1/3 kostki masła
    1 plaster sera np. Gouda
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek śmietany 30%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Ser

Fasolka szparagowa w serowej otoczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę myjemy i odcinamy końcówki. Gotujemy w osolonej (1 łyżka) wodzie mniej więcej 20 min. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy zgnieciony i pokrojony w kosteczkę czosnek. Smażymy chwilę. Następnie dodajemy śmietanę i ser. Mieszamy, aż ser się rozpuści (można dodać więcej śmietany). Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy. Dodajemy przyprawy. Wrzucamy fasolkę na patelnię, mieszamy z naszą otoczką. Chwilę podsmażamy.

Porady

Fasolka smakuje również ciekawie z mozzarellą. Do całości dania można dodać jogurt naturalny jako dip.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować