Fasolka szparagowa do słoika

4.5 (181 ocen)

  • 2 godz.

Zostałam obdarowana fasolką szparagową, więc postanowiłam zrobić kilka słoików, bo zapasy z zeszłego roku już dawno się skończyły.

  • 2 godz.

Składniki:


  • Składniki:

    2 kg fasolki szparagowej
    4-5 ziaren ziela angielskiego
    3-4 liście laurowe


    Zalewa:

    1 litr wody
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka kwasku cytrynowego
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolkę pozbawić końcówek. Obgotować w osolonej wodzie przez ok 3-4 minuty od momentu zagotowania. Odcedzić.
    2. Do słoików dodać przyprawy, pionowo ułożyć fasolę i zalać gorącą zalewą.
    3. Pasteryzować w pierwszym dniu przez 30 minut, w drugim i trzecim dniu po 15 minut.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować