FASOLKA PO BRETOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 50 min

to potrawa najpopularniejsza w naszych polskich domach,gdy na dworze robi sie chłodniej.

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 kg fasoli jaś 1/2 kiełbasy (według uznania) 20 dkg boczku 1 mały koncentrat pomidorowy 1 duży pomidor 1 marchew 1 cebula 1-2 ząbki czosnku majeranek 3 liście laurowe ,5 ziarenek ziela ang. 1 kostka rosołowa 1 łyż.mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sycące danie obiadowe 1. Fasole po wypłukaniu namaczamy w wodzie na noc. Następnie kiedy mamy ją gotować dolewamy wody ,gotujemy. Do garnka wrzucamy liście laurowe zie.ang. pokrojoną w kostkę marchew 1 łyż.soli. kroimy w kostkę kiełbasę, boczek, cebulę,pomidora(osobno). Podsmażamy na maśle kiełbasę boczek i cebulę,wszystko wrzucamy do garnka .,Dokładamy pomidora , kostkę rosołową i czosnek i przecier pomidorowy .Kiedy fasola jest już miękka rozrabiamy w kubeczku wodę z łyżką mąki i wlewamy. Dosypujemy 2 łyż.majeranku gotujemy 3-4 min. Gotowe smacznego.

Porady

można dodać jeszcze np:karkówki lub łopatki będzie bardziej mięsna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować