Fasola z parówkami w sosie pomidorowym

4.99 (187 ocen)

  • 10 min

Szybkie, tanie, nieskomplikowane i pyszne :)

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
    1 puszka pomidorów w zalewie
    3 parówki
    2 cebule
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz, oregano
    starty żółty ser do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola z parówkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki, 1 cebule obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na 2 łyżkach oleju.
  • 2. Do garnka wkładamy pomidory z zalewą, osączoną fasolę oraz parówki z cebulą. Dusimy chwilę.
  • 3. Obieramy pozostałą cebulę, oczyszczamy paprykę i siekamy drobno. Podsmażamy na pozostałej łyżce oleju.
  • 4. Podduszoną paprykę z cebulą przekładamy do garnka z parówkami i dusimy chwilę.
  • 5. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano według uznania. Przed podaniem posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować