Ciasto Fale dunaju

0 (0 ocen)

Pyszne ciacho z jeszcze pyszniejszym kremem

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    5 jajek
    3/4 szklanki drobnego cukru
    1 szklanka oleju
    1 szklanka mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    3 łyżki mleka
    3 brzoskwinie z puszki
    1 litr mleka
    3 budynie śmietankowe z cukrem
    250 gram margaryny
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto fale dunaju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący budyń w garnku przykryć folią spożywczą tak, żeby folia dotykała całej powierzchni budyniu. Odstawić do ostygnięcia. Z białek ubić pianę. Dodać cukier. Dobrze razem wymieszać. Następnie dodać żółtka oraz olej. Dobrze wymieszać. Cały czas ubijając dodawać na przemian mleko i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną zostawić białą a do drugiej dodać 3 łyżki mleka i kakao. Wymieszać. Na blaszkę 33*20 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać jasne ciasto. Na to rozprowadzić równomiernie ciasto z kakao. Na wierzch ułożyć brzoskwinie pokrojone w kostkę. Piec 30 minut w 180 st C lub do tzw. "suchego patyczka". Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z kostką margaryny. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Na wierzchu polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować