Moją pasją jest gotowanie. Jako studentka mam niewiele czasu na takie eksperymentowanie. Faforki są szybkie, tanie i zawsze wychodzą. Serdecznie pozdrawiam.
30 min
Składniki:
Składniki:
-2 szklanki mąki pszennej,
-4 zółtka,
-250 g śmietany(18%),
-1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- olej do pieczenia,
-cukier puder do posypania,
1.1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
2. Dodać śmietanę i żółtka. Wyrobić ciasto, a następnie cienko rozwałkować, pokroić nożem lub radełkiem w podłużne paski.
3. Na środku każdego paska zrobić nacięcie. Przez otwór przełożyć jeden koniec paska.
4. Smażyć na głebokim rozgrzanym oleju na złoty kolor.
5. Faforki oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze