Faforki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moją pasją jest gotowanie. Jako studentka mam niewiele czasu na takie eksperymentowanie. Faforki są szybkie, tanie i zawsze wychodzą. Serdecznie pozdrawiam.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    -2 szklanki mąki pszennej,
    -4 zółtka,
    -250 g śmietany(18%),
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - olej do pieczenia,
    -cukier puder do posypania,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Faforki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
    2. Dodać śmietanę i żółtka. Wyrobić ciasto, a następnie cienko rozwałkować, pokroić nożem lub radełkiem w podłużne paski.
    3. Na środku każdego paska zrobić nacięcie. Przez otwór przełożyć jeden koniec paska.
    4. Smażyć na głebokim rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    5. Faforki oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować