Ekspresowa papryka na zimę

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Smaczna, trwała i szybko się robi!

  • 60 min

Składniki:

  • 3kg oczyszczonej papryki:
    3,5 litra wody
    0,5 szkl octu
    0,5 szkl cukru
    koper (same baldachy)
    1 główka czosnku
    pieprz ziarnisty
    gorczyca
    ziele angielskie
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Bezy Przetwory

Ekspresowa papryka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia.
  • 2. Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut a następnie włożyłam pokrojoną w ćwiartki paprykę.Gotowałam 25 minut.
  • 3. Wymyłam i wyparzyłam 8 słoiczków ( 500ml). Nakładałam paprykę i przyprawy,zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.

Porady

Czas gotowania papryki można skrócić o kkilka minut, jeśli ktoś lubi bardziej jędrną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować