Ekspresowa papryka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia.
2.Paprykę oczyściłam z pestek, umyłam i zostawiłam do obeschnięcia. Do dużego garnka wlałam 3,5 litra wody. włożyłam przyprawy, koper i czosnek.Wsypałam cukier, sól i wlałam ocet . Gotowałam kilka minut a następnie włożyłam pokrojoną w ćwiartki paprykę.Gotowałam 25 minut.
3.Wymyłam i wyparzyłam 8 słoiczków ( 500ml). Nakładałam paprykę i przyprawy,zalałam wrzącą zalewą, dokładnie zakręciłam i wystudziłam odwrócone do góry dnem.
Porady
Czas gotowania papryki można skrócić o kkilka minut, jeśli ktoś lubi bardziej jędrną.
Komentarze