Babcina papryka na zimę

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Podzielę się z Wami przepisem prababci, babci i mamy. Przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie. Najłatwiejszy ale jaki smaczny. Zawsze sprawdzony i co roku w naszych piwnicach.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5kg papryki
    3 szt cebuli

    2 szklanki cukru
    2 szklanki octu
    4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Babcina papryka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smaczny przepis mojej babci a przygotowujemy tak:
    Paprykę pokroić w połówki, cebulę pokroić w półksiężyce.
    Zalewę zagotować. Wrzucić samą paprykę i gotować ok 5 minut. Paprykę wyłowić i poukładać w słoikach na górę dać trochę pokrojonej cebulki. Słoiki zalać zalewą, zakręcić i pasteryzujemy TYLKO 5 minut.
    Smacznego! Chrupka pyszna papryka najlepiej smakuje po tygodniu :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować